FunctionalMobile bemutató

A mérés menete és feltételei

  • Bejelentkezés a honlapon a FunctionalMobile menüpontban, melyről emailban visszaigazolást küldünk.
  • Ezután várunk a Go Active-ban, a Holló u. 12-14 szám alatt, ahol elvégezzük a mérést.

Fontos!

A mérésen egészséges, fájdalom és panasz mentes emberek, 14-99-kor között vehetnek részt, edzettségi állapottól függetlenül. A mérést vezető szakember modifikálhatja a tesztelést, ha indokoltnak látja.

A mérés és az eszközei

Testösszetétel (Body composition)

A testösszetétel egyértelműen jellemzi életvitelünk eredményességét, mely magában foglalja táplálkozásunkat, regenerálódási képességünket/szokásainkat, valamint edzéseinket. Eszköz: US30HRC mérleg

US30HRC mérleg
US30HRC mérleg

Funkcionális légzés szūrés (Breathing screen)

  • Kérdõív (Breathing Questionnaire)
  • Lélegzet visszatartás (Breath hold time (FRC)/(TLC))

Ha átmentél a teszten, akkor 89%-os biztonsággal állítjuk, hogy nincs problémád a légzéseddel.

Kézi szorítóerő (Grip strength)

A kézi szorítóerő mérés eredményéből következtethetünk az általános erő, idegrendszeri kimerültség állapotáról, valamint a vállövben meglévő asszimetriákról. Eszköz: Camry EH101

Camry EH101
Camry EH101

FMS

A Functional Movement System 2001-ben alakult Gray Cook által fémjelzett értékelő rendszer. Az alapvető mozgásmintákat, motorikus képességeket vizsgáljuk egy meghatározott értékelési protokol alapján.

Mire van szükséged?

  • Cipő: amiben edzel (ha mezítláb töltöd edzéseid nagy részét, akkor cipő nélkül)
  • Bemelegítés: nincs szükség bemelegítésre!

Kèrlek figyelj majd a szakemberre ès csak akkor kezd el a mozdulatokat, ha jelt ad rá és teljes mértékben megértetted az instrukciókat.

Árak

Szűrés / Screening (FMS, breathing screen, body composition, grip strength.)

45 perc/min: 20.000 HUF/50 EUR (korrekciós programot tartalmaz angol nyelven, valamint a napi belépõt / corrective program and the daily ticket included)

A szűrés után korrekciós programot küldünk e-mail-ben, pdf formátumban, valamint az FMS Pro applikáción keresztül hozzáférést a videó anyaghoz. A korrekciós anyag kizárólag angol nyelven érhető el. Személyes konzultáció esetén válaszd a korrekciós program betanítása opciót, melyre a FunctionalMobile menüpont alatt tudsz jelentkezni. A szűrés eredményeinek függvényében szakemberek bevonását eszközölhetjük, mint pl.: orvos, gyógytornász, légzés szakértő, dietetikus. Ebben az esetben a korrekciós programot kizárólag a jóváhagyásuk után állítjuk össze. A csomagár a szakemberek szolgáltatásait nem tartalmazza. Elsősorban partnereinket anánljuk, de ez teljes mértékben opcionális.

Motor Control Screen

30 perc/min 8.000 HUF/24 EUR +Napi belèpõ (6.000 HUF) vagy bèrlet vásárlása szükséges (daily (18 EUR) or the long-term memberships is necessary) (árak/prices: https://goactive.hu/szolgaltatasaink/)

A Motor Control Screen (MCS) segítségével a motorikus képességekről nyerhetünk pontosabb információkat. Átmenetet képez az FMS és FCS között.

Az FCS (Fundamental Capacity Screen) az alapvetõ fizikai képességeinket veszi górcső alá. Az Y Balance Test (YBT) segít egy komplexebb motorikus kép kialakításában az alsó és felsõ test negyedekre való bontása révén. Az FCS és az YBT jelenleg nem elérhetõ.

Korrekcios program betanítása / Programming

60 perc/min 10.000 HUF/30 EUR +Napi belèpõ (6.000 HUF) vagy bèrlet vásárlása szükséges (daily (18 EUR) or the long-term memberships is necessary) (árak/prices: https://goactive.hu/szolgaltatasaink/)

Korrekciós program betanításának feltételei

A szűrés alkalmával kapott korrekciós gyakorlatsor betanítása, személyi edzés keretein belül. Előfeltétele a FunctionalMobile szűrésen való részvétel és valamennyi kontraindikáció hiánya. Szükség esetén mélyebb vizsgálatok alkalmazása, mely megváltoztathatja a protokol menetét, valamnt a korrekciós programban foglaltakat.

A bejelentkezésen es a szűrésen használt applikációk:

  • Calendly
  • Feelfit
  • FMSPRO