Szemléletmód: for the trainers.. for the athletes...

 

A Triangle Sport Training név megalkotása a sporthoz, tudatos mozgáshoz köthető alap összetevők egységének jelentőségét hívatott megjeleníteni.

A hatékony mozgás, a helyes mozdulatok kivitelezése nem csak a fizikai képességektől függ, hanem ugyanekkora szereppel bír a mentális és pszichés állapot is. Ez a három fő tényező viszont mindenkinél egyéni mértékben érvényesül, ezért az individualitás, személyiségi jellemzők figyelembe vétele nélkülözhetetlen, amennyiben hatékony és tudatos edzésről szeretnénk beszélni.

A „triangle”/”háromszög” alakú lógó ezt a komplexitást hívatott prezentálni, melyben az összetevők élként jelennek meg, a közbezárt terület pedig az egyénre jellemző tulajdonságok felületét adja.

Az egyén függvényében az összetevők egymást kiegészítik, egy bizonyos szintig kompenzálhatják is egymást, de pótolni nem tudja egyik a másikat. Ezért fontos, hogy mindhárom elemmel foglalkozzunk és így megtapasztalhatjuk a mozgás összes pozitív hatását, amelyek feltöltenek és fejlesztenek minket testileg és lelkileg is.

A csapat

Célunk az, hogy az edzőket gondolkodásra serkentsük. Mi, a csapat tagjai, több területen szereztük meg a jártaságunkat, megértettük melyiknél milyen szempontok a mérvadóak és ennek függvényében racionálisan próbáltuk megtekinteni a különbségeket és realizálni, hogy ezek létezése az egyéni fejlődést tekintve mikor, milyen változást idézhet elő. Mi is vitatkozunk, és másképp látunk dolgokat, de arra törekszünk, hogy elfogadjuk mindennek a létezését, megértsük, miért úgy van és ezzel össze tudjuk hasonlítani a különböző terület jellemzőit.

Edzőink

 

Führer Diána

2012-ben kaptam meg életem első, sporthoz köthető bizonyítványát aerobik sportedzőként, majd 2015-ben kezdtem fő állásban edzőként dolgozni. Addigra már a személyi edzői és a testépités-fitness sportoktatói okj-s végzettséget is megszereztem, és számos más továbbképzésen részt vettem. Ezek a tanfolyamok is a sokoldalúságom alapját szolgáltatták, melyek hatására nincs egy irány, egyetlen edzésmódszer vagy edzéseszköz, amit követek és alkalmazok, hanem az egyéni szintnek és célnak megfelelő, komplex, hatékony és változatos edzéseket preferálom.

Fontosnak tartom a szakmai hitelességet, az emberi testtel és terhelésekkel foglalkozó szakanyagok megismerését és megértését, amelyet a folyamatos tanulmányaim során újítok és mélyítek. Nagy figyelmet fordítok a helyes mozgásra, a testtudat fejlesztésére, a koordináció javítására, a prevencióra. Mindegy, honnan indulunk; akár egészséges a szervezet, akár mozgásszervi tünetekkel, problémákkal már rendelkezik, akár sérülés utáni időszakról van szó, a célom az, hogy vendégeim panaszmentes, egészséges és fitt életet tudjanak élni.

 

Varga Zoltán

Nem emlèkszem mikor kezdõdött, mivel mindig is rèsze volt az èletemnek. Gyerekkorom òta belèm ivòdott a sport. Versenyszinten futballal kezdtem, amit Brazil-Jiu-Jitsu követett. Az erõsítõ edzèsek viszont mindig is jelen voltak a mindennapjaimban. A tanulmànyaimat, ès az ezekre epülõ kèpzèseimet is a sporttudomànyokra alapoztam.

Jelenleg szemèlyi ès erõnlèti edzõkènt dolgozom, így a rekreàciòs cèllal sportolóktól, az olimpikonokon àt tervezek programokat. Keresem a legùjabb edzèsrendszereket, mòdszereket, pròbàlok naprakèsz lenni az aktuàlis kutatàsok eredmènyeivel kapcsolatban. Azt hiszem, ez az útja a progresszív fejlõdèsnek, ami egy èlethosszon àt, folyamatos tanulàs mentèn tart.